5 Şubat 2012 Pazar

İki aslanın hikayesi

ABD hisse senedi piyasaları 1987 yılından bu yana en yüksek aylık getiri ile yeni bir yıla başlıyor. Avrupa hisse senedi piyasaları da haftayı güçlü getirilerle kapattı. Şimdi dikkatler Euro-zone’un gelecek haftaki kriz gelişmelerine çevrilmiş durumda. Facebook’un 5 milyar dolarlık halka arzı gündemden düşmek üzere. Çünkü Yunanistan krizi bir türlü bitmek bilmiyor. Uzayan kriz, yatırımcıların, sırada bekleyen ve Yunanistan’dan daha önemli olacak İtalya’ya dönmelerine engel oluyor. Peki, dünya ekonomisi bu kadar kötü durumdayken nasıl oluyor da hisse senedi piyasaları tarihi yükselişlerini yaşayabiliyor?

2007 yılından bu yana krizin çeşitli dönemlerinde de gördüğümüz finansal piyasalar ile global ekonomik görünüm arasındaki uyumsuzluğun yanıtı iyi bilinmesi gereken bir gerçekte saklı. Ekonomi ve piyasalar iki ayrı kafesteki iki aslan gibidir!

5 Şubat 2012 tarihinde "Ekonomi ve Yönetim Platformu"nun resmi yayın organı www.ekonomi.org.tr 'de yayınlanan yazımın tam metnine buradan ulaşabilirsiniz. (Yazının devamı)

Hiç yorum yok: